Responem les preguntes que es van fer cada grup de la seva colla

El grup de les BICICLETES volia saber per què miren els capgrossos per la boca? 
Després de mirar fotos d'uns quants capgrossos hem vist que tots miren per les boques ja que és la part més gran i ens facilita la visió des de dins. Si no no s'hi veurien i ells mateixos em deien que xocarien.




Les GOMINOLES volien saber com tira foc la Godra? Ens han dit que té 30 punts per llençar foc, des de la boca, les ales, cua,. Està feta de fibra de vidre, pesa 55 Kg.  Té el cap de lleó, la cua de serp, el cos amb escates, ales de rat penat. La persona que porta la Godra és la que encén els petards que porta a través d'un sistema elèctric des de dins.




Les XOCOLATES volien saber com cantaven els  BASTONERS?Ens hem mirat un vídeo i han vist que no cantaven, ballaven al so de la música de les gralles i els tabals i seguien el ritme picant els bastons mentre anaven ballant


Els CINCS han pogut preguntar a la Maria que està amb la colla de Diables infantil i que ha vingut a la classe per explicar-nos moltes coses. Que van vestits  amb pantalons llargs amb cua i la jaqueta cordada amb velcro porta una caputxa amb banyes. Els vestits són de color verd, vermell i blau. Als peus porten espardenyes.
Tiren els petards amb les MASSES, a la part de dalt posen els petards i posen un tap de suro al final perquè no marxin.
Els petards els encenen els FOGUERS amb una metxa. Hi ha diferents tipus de petards les CARRETILLES que  fan espurnes i poden acabar amb un tro i els SORTIDORS es posen verticals i no giren, fan més foc i tenen tro.
També ens va explicar que hi ha dos diables que van vestits diferents EL LLUCIFER amb banyes de boc molt cargolades i la DIABLESSA amb faldilles i un barret molt gran
Compren la polvora a Lliçà i a Vilanova i la Geltrú


ELS COETS  volien saber on guarden els gegants de Caldes i ho hem demanat a l'Arnau i a l'Adrià i ens han dit dins del remolc.
La Núria Ferrer ens ha explicat que els gegants vells estan a la sala de plens de l'Ajuntament i que els altres si que estan al remolc. Hi guarden la Guisla, el Farellàs, el Lluci, la Cornèlia, el Lleó, el Guillàs i els capgrossos.
Els CORS volien saber perquè ballen nens i no adults les sardanes. En uns vídeos que els varem passar van veure que podia ballar tothom des de nens fins a avis i àvies. Alguns van comentar que els seus avis i àvies també ballaven.
Les BICICLETES volien saber com miren els capgrossos i els van explicar que ho feien per la boca.
Els Nans miren per dalt del cap, pel barret i la persona que els porta només se li veuen les cames. 






Els CASTELLS hem mirat un vídeo i hem vist que quan pugen posen els peus a les faixes i a les espatlles dels castellers, també que els que pugen van descalços.



El grup s'han posat com s'agafen els castellers i m'han dit que els que estan a sota són els que fan la pinya.

















Per tal que veiessin com pugen un sobre l'altre ho hem provat a la classe i aquí teniu al Roger pujant i fent l'ALETA





Comentaris